25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (2024)

Ga je naar de middelbare school of zit je al in de brugklas? Dit artikel moet je lezen! Hier vind je 25 geweldige tips voor de middelbare school / brugklas!!

Is de middelbare school leuk?

De middelbare school kan een van de leukste tijden van je leven zijn! Je moet heel hard werken voor school, maar het is toch een heel gezellige tijd. Je zult nieuwe vrienden maken met wie je samen de middelbare school gaat overleven! Het wordt dus zeker leuk.

Wat is het grootste verschil tussen de basisschool en de middelbare school?

De drie grootste verschillen zijn:
1. Op de middelbare school krijg je veel meer toetsen en huiswerk.
2. Op de middelbare school moet je elke les naar een ander lokaal en docent.
3, Iedereen is veel langer!

25 tips voor de middelbare school / brugklas

1. Gebruik je kluisje

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (1)

Wil je rugpijn voorkomen? Gebruik dan gebruik je kluisje. Doe de helft van je boeken in jouw kluisje en verwissel je boeken in de grote pauze. Zo hoef je niet een dikke tas rond te sjouwen.

Laat je zwaarste boeken op school en neem ze alleen mee naar huis als je ze nodig hebt. Sommige boeken hoef je eigenlijk bijna nooit mee te nemen naar huis. Daarnaast lijk je minder op een brugger als je geen dikke tas hebt:)

Lees ook: Het juiste lokaal vinden op de middelbare school: 5 tips

2. Koop de juiste schoolspullen

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (2)

Natuurlijk is schrijven met een oude BIC prima, maar als je toch zoveel moet schrijven op school, kies dan een pen waar je blij van wordt! Zorg dat je al je schoolspullen op orde hebt voor je eerste schooldag.

Enkele aandachtspunten:

  • Rekbare kaften zijn erg handig!
  • Koop een rekenmachine van Casio
  • Je kunt bijna al je schoolspullen vinden bij de Hema en de Bruna

Veel middelbare scholen hebben verplichte gymkleding, die je aan het begin van klas 1 koopt. Koop een grotere maat, omdat je de komende jaren veel zult groeien.

Doe geen onnodige spullen in je etui! Sommige mensen nemen een etui mee die even groot en zwaar is als een baksteen. Je tas wordt zwaarder en je hebt dan minder ruimte over voor je boeken.

Lees ook: Schoolspullen lijst middelbare school (brugklas) 2022

3. Je eerste schooldag in de brugklas overleven

  • De route naar school alvast een keer doornemen
  • Je fiets controleren
  • Je telefoon meenemen
  • Sta open voor contact
  • Een grote stevige schooltas kopen
  • Ontspannen
  • Jezelf voorstellen aan je klasgenoten
  • Afkorting voor de middelbare school leren
  • Word extra vroeg wakker voor je eerste schooldag

Lees ook: Je eerste schooldag in de brugklas overleven: 10 tips

4. Hou je schoolwerk bij

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (3)

Op de middelbare school krijg je een hoop schoolwerk. Als je het niet bijhoudt, zal je in de bovenbouw uiteindelijk in de problemen komen.

Het gaat je echt helpen als je vanaf je eerste dag op de middelbare school je schoolwerk bijhoudt. Maak dus je huiswerk en leerwerk. Hierdoor zul je ook betere cijfers gaan halen!

Lees ook: Snel huiswerk maken: 14 geweldige tips

5. Plannen!

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (4)

Dit heb je waarschijnlijk al heel vaak gehoord, maar het is echt handig. Zonder te plannen ga je echt in de problemen komen op de middelbare school, omdat je zoveel schoolwerk over je heen krijgt.

Door te plannen kun je goede cijfers halen op de middelbare school en je bespaart jezelf ook nog een hoop stress.

Verspreid daarom je leerwerk. Als je voor Frans de opdracht krijgt om voor vrijdag 1000 woordjes te leren, is het slimmer om 200 woordjes per dag te leren dan om alles in een keer te leren.

Deel je tijd in: stel dat je om vier uur thuis bent en je hebt daarna vier uur de tijd je huiswerk te maken. Maak allereerst een schema, waarin je opschrijft hoe veel tijd je voor ieder vak gaat besteden.

Vervolgens ga je je planning langs en als je ergens mee klaar bent kun je het afvinken!

Lees ook: Back to school tips: 12 tips voor het nieuwe schooljaar

6. Pak je tas de avond van tevoren in

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (5)

Dit is echt een goede gewoonte om aan te leren, omdat je zo een hoop stress en tijdnood voorkomt in de ochtend. Kijk dus elke avond voor het slapen even op Magister en doe de boeken en schriften die morgen nodig hebt alvast in je schooltas.

Lees ook: 10 tips voor meer motivatie voor school!

7. Laat je niet gepest worden op de middelbare school

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (6)

Pesten komt natuurlijk weleens voor op de middelbare school, maar wees gerust, de meeste mensen krijgen niet met gepest te maken. Wees niet bang, want het is niet nodig. En als je bang bent om gepest te worden gaan soms juist pestkoppen op je af.

Wees jezelf en negeer pestkoppen. Mensen die pesten hebben vaak gewoon zelf weinig zelfvertrouwen. Wat doe je als je gepest wordt? Vertel het aan je ouders en mentor. Vertel meteen dat je gepest wordt. Dan zal het probleem snel opgelost worden

8. Doe mee in de les

Maak aantekeningen:

  • Je hebt gelijk een samenvatting in je schrift
  • Als je dingen opschrijft onthoud je ze beter
  • Zo kun je altijd dingen terugzoeken

Stel ook vragen in de les. Als je iets niet begrijpt, of niet helemaal begrijpt, is het van levensbelang dat je het gelijk vraagt. Wees niet bang dat mensen je zullen uitlachen, dat gaat NIEMAND doen.

“Iemand die een vraag stelt is even een idioot, iemand die geen vragen stelt is voor altijd een idioot.”

~Confucius

9. Wees een goed persoon

Wees aardig: Geef vaker complimenten, bied je hulp aan, wees dankbaar. Een goede sfeer is voor iedereen fantastisch. Bovendien zullen mensen je zo vanzelf mogen!

Niet opscheppen: Dit is voor de meesten van jullie vanzelfsprekend, maar soms kan je vergeten bescheiden te doen. Schep niet op over je cijfers, over hoe goed je kan voetballen, of hoeveel geld je hebt. Het is irritant. Als mensen zelf erachter komen wat je kan is het juist veel indrukwekkender.

Wees geen aandachtszoeker: Je wilt natuurlijk dat je gemerkt wordt, maar als je dat teveel doet, zullen mensen je irritant vinden.

Wees geen herrieschopper: Je zou misschien denken dat je zo stoer bent en dat je dan geen “juffenkindje” bent, maar doe dit niet. Je kan natuurlijk af en toe wel lol hebben, maar als je teveel onrust veroorzaakt zullen de docenten je niet meer mogen en je reputatie helemaal verpest.

Het is heel moeilijk om weer het vertrouwen van mensen op te bouwen nadat je het kwijt hebt geraakt. Het zal uiteindelijk moeilijk zijn serieus genomen te worden door de leraren.

10. Leer omgaan met stress

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (7)

Op de middelbare school ga je extreem veel stress ervaren. Probeer uit te zoeken hoe jij het beste ermee omgaat.

Voor mij helpt het altijd om muziek te luisteren. Muziek kan stress verminderen en je humeur verbeteren. Gebruik Spotify en maak een playlist met al je favoriete nummers. Luister die wanneer je je down voelt! Een goede tip voor de middelbare school.

Lees ook: Stress door school? 12 tips voor minder stress

11. Leer hoe je het beste woordjes leert

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (8)

Op de middelbare school leert je een paar nieuwe talen: Iedere leerling moet Frans en Duits leren. Als je op het gymnasium zit zul je daarnaast ook nog Latijn en Grieks moeten volgen!

Bij al deze vakken moet je heel veel woordjes leren. Dat is echt een hoop werk… Leer daarom hoe je het beste woordjes leert! Een handige tip voor de brugklas.

Lees ook:

12. Wees niet degene die niks doet in een groepsopdracht

Dit is wel een erg praktische tip voor de middelbare school. In de brugklas hoef je nog niet heel erg veel groepsopdrachten te maken, maar in de bovenbouw zal je dat steeds vaker moeten doen.

Als je een groepsopdracht krijgt, kun je de anderen alles laten doen, maar zo hoort dat niet. Iedereen moet zo veel mogelijk bijdragen aan de opdracht. Als je niet hard werkt, zullen mensen in de toekomst niet meer met je willen samenwerken.

Lees ook: De Shuttle Run Test / Piepjestest (10 tips om trap 13 te halen!)

13. Vier je verjaardag

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (9)

Ik heb 2 tips omtrent verjaardagen:

  • Je kunt nog steeds een verjaardagsfeestje houden op de middelbare school: Veel mensen stoppen met een feestje houden voor hun verjaardag als ze eenmaal op de middelbare school zitten. Dat is super zonde, omdat feestjes super leuk zijn! Je kan lekker met je vrienden chillen, je krijgt cadeautjes, en bovendien is het een super goede herinnering voor later.
  • Uitdelen! Wil je makkelijk een populariteitsboot krijgen op school? Dit is je kans! Koop wat lekkers bij de Albert Heijn, goedkoop en makkelijk en deel het uit op je verjaardag.

Lees ook: 17 leuke verjaardagsfeestje ideeën voor 12-18 jaar

14. Pas op met Instagram

Heel veel mensen hebben hier geen last van, maar let op dat Instagram veel gevaren met zich meebrengt:

  • Instagram is verslavend. Je kan zonder dat je het merkt heel erg verslaafd raken aan Insta. Je zal de hele tijd door je feed scrollen, super vaak posten, en om de 5 minuten checken om likes. Dat is niet goed voor je:)
  • Haat: op internet zijn er overal haters, die onaardige of brutale reacties zullen geven op jou. Om dat te beperken raad ik je aan om je account op privé te zetten. Of je moet ze gewoon kunnen negeren.
  • Te veel letten op volgers: Het is maar een getal. Je hoeft bovendien echt niet zoveel volgers te hebben. Het gaat erom dat je echte volgers hebt. Mensen die zich werkelijk om je bekommeren.
  • Niemand is perfect: je hoeft niet altijd een perfecte beeld van jezelf te tonen. Wees gewoon jezelf. Geen stress.

Lees ook: Stoppen met Instagram en Instagram verwijderen: tips + stappenplan

15. Werk hard voor wat je wilt

Dit is de manier om te bereiken wat je wilt bereiken. Als je maar een tip uit al deze 25 tips voor de middelbare school / brugklas onthoudt, moet je deze onthouden. Als je hard werkt kom je altijd vooruit!

Lees ook: Spreekbeurt maken: stappenplan voor groep 6, groep 7 en groep 8!

16. Doe je best op school

  • Als je je best doet, ga je over
  • Wat je op school leert is niet nutteloos
  • Je maakt je ouders en jezelf trots
  • Je schoolprestatiesbeïnvloeden je toekomst
  • Veel kinderen kunnen helemaal niet naar school
  • Je cijfers maken wel uit
  • Je wilt geen spijt hebben later
  • School wordt leuker en interessanter als je je best doet
  • Je kunt het echt!

Lees ook: 10 redenen om je best te doen voor school

17. Besteed je tijd goed

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (10)

Op de middelbare school zal je het heel erg druk krijgen. Proefwerken, SO’s, en natuurlijk ook nog huiswerk. Hoe kan je dat allemaal op tijd af hebben?

Het is belangrijk om je tijd goed te besteden. Plan goed in wanneer je wat gaat doen, zodat je niet op het laatste moment stress krijgt. Maak goed gebruik van tussenuren. Maak eerst je schoolwerk af, en ga daarna pas chillen.

Lees ook: Niet geleerd voor een toets? Dit moet je doen! (8 Stappen)

18. Vrienden maken

Verkering: Het lijkt soms alsof je pas cool bent als je een vriend of vriendin hebt, maar dat is helemaal niet waar! Je hoeft niet te zoeken naar verkering. Als iemand jou echt leuk vindt, zal alles vanzelf verlopen.

Ga minstens één keer naar een schoolfeest, al vind je het spannend, want het is toch wel een speciale ervaring op de middelbare school!

Ga om met de juiste mensen: De mensen met wie je omgaat op de middelbare school hebben een grote invloed op je leven.

Het is belangrijk om vrienden te hebben. Je kunt je hierdoor veiliger voelen en meer zelfvertrouwen hebben. Je hoeft niet per se heel veel vrienden te hebben, als je maar een paar goede vrienden hebt waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt.

Op de middelbare school ontstaan vaak vriendengroepjes. Dan kan het erg lastig zijn om “ergens bij te horen”. Probeer jezelf te zijn. Goede vrienden zullen je mogen zoals je bent!

Lees ook: Vrienden maken in de brugklas: 14 tips

19. Zorg goed voor je gezondheid

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (11)

Je gezondheid is een van de belangrijkste dingen in je leven. Zonder een gezond en fit lichaam kun je niks. Zorg dus goed voor je lichaam. Eet gezond, ga sporten en doe niet aan drugs. Roken en alcohol moet je ook niet doen.

Roken is slecht voor je gezondheid (zoek maar op) en alcohol heeft een slechte invloed op de ontwikkeling van je brein.

Lees ook: Betere cijfers halen voor wiskunde: 12 tips

20. Geniet

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (12)

Vergeet niet te genieten van je leve.! De wereld is fantastisch en er zijn hartstikke veel gave dingen om te doen, proeven en beleven. Zorg dat je op een gezonde en veilige manier een sprankelende jeugd ervaart!

Ga lekker naar het strand, kijk leuke films met je familie, vrienden, huisdieren, of gewoon alleen! Let wel op dat je niet teveel dingen moet doen die alleen op korte termijn lekker en leuk zijn, zoals: Ongezond eten, gamen en YouTube. Zulke zaken zijn zeker leuk om even te doen, maar wanneer je het teveel doet, zit je gewoon zinloos is leven te verzieken.

Lees ook: 12 tips voor leestoetsen Engels, Frans, Duits en Nederlands

21. Stel doelen op

Doelen geven je een soort richting in je leven, zodat je een beetje weet waarom je wat doet en wat je misschien beter wel of niet kunt doen. Het bereiken van je doelen geeft ook een fijn gevoel van voldoening. Het opstellen van doelen is een manier om te bereiken wat je wilt bereiken.

Stel je voor: je wilt graag een professionele voetballer worden. Je kunt dan kleinere, haalbare doelen opstellen, zoals: elke week 5 keer trainen of volgend jaar in de selectie team komen.

Lees ook: Doelen stellen voor jezelf in het nieuwe jaar 2022 (SMART doelen)

22. Stel prioriteiten

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (13)

Alles voor een cijfer krijgt prioriteit. Dit is heel belangrijk. Leer altijd eerst voor toetsen en maak daarna pas je normale huiswerk. Uiteraard moet je ook weer niet het ene gat vullen met het andere.

Ook bij andere dingen is dit belangrijk. Wat is nou uiteindelijk belangrijker? Netflixen of leren voor je proefwerk morgen?

Lees ook: Vindt hij me leuk? 25 signalen dat een jongen jou leuk vindt!

23. Ga slapen

Bijna alle “tieners” waaronder ik, slaapt te weinig. Dat ligt deels aan onze hormonen en allemaal ingewikkelde biologische zaken, maar vaak ook aan school en onze telefoons. Ik zit dit bijvoorbeeld nu om 11 uur ’s avonds te schrijven, terwijl ik morgen om half zeven wakker moet worden.

Het is echt erg moeilijk om op tijd te slapen, maar maak je geen zorgen, hier zijn enkele tips om vroeg te slapen!

Op tijd slapen is zeker niet makkelijk op de middelbare school. Altijd is er morgen een Duits SO of wiskunde proefwerk. Te weinig slaap maakt je prikkelbaar en moe, dus probeer eerder te slapen! Je zal je beter voelen, en ook beter presteren op school!

  • Ga in bed liggen met je ogen dicht
  • Douchen voor het slapen kan lekker zijn
  • Zorg dat het donker is
  • Ga gewoon in bed liggen. NU!

Lees ook: 10 tips voor de toetsweek (plannen!)

24. Pas op voor verslavingen

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (14)

Tijdens je periode op de middelbare school zal je vaak allerlei gevaarlijke verleidingen tegenkomen zoals drugs, alcohol, roken, en nog meer! Misschien gaan een paar vrienden van je vuurwerk afsteken op school, of croissants uit de Albert Heijn stelen: denk dan na. Denk na of het verstandig is.

Vraag jezelf altijd: Waarom doe ik dit? Als je geen goed reden hebt buiten: “De anderen doen het ook” en “Het lijkt me wel geinig” moet je het niet doen. Je zult er later spijt van krijgen als je bent gearresteerd, een strafblad hebt, en nergens meer wordt aangenomen.

Lees ook: Chagrijnig? 14 tips om een goed humeur te krijgen +75 dingen waar je blij van wordt

25. Leer hoe je makkelijk goed kunt presteren op school

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om goede cijfers te halen op school. Voor bètavakken geldt: oefenen, oefenen, begrijpen en nog meer oefenen. Voor talen geldt: leren, leren, controleren en nog meer leren. Bij aardrijkskunde en geschiedenis geldt: samenvatten, leren en herhalen.

Probeer geen slordigheidsfouten te maken op toetsen. Leer ook minstens 3 dagen van tevoren. Maak je huiswerk, werk vooruit in het weekend en let goed op in de lessen op school. Als je dan ook nog een beetje focust, komt het allemaal goed!

25 tips voor de middelbare school / brugklas

  1. Gebruik je kluisje
  2. Koop de juiste schoolspullen
  3. Je eerste schooldag in de brugklas overleven
  4. Hou je schoolwerk bij
  5. Plannen
  6. Pak je tas de avond van tevoren in
  7. Laat je niet gepest worden op de middelbare school
  8. Doe mee in de les
  9. Wees een goed persoon
  10. Leer omgaan met stress
  11. Leer hoe je het beste woordjes leert
  12. Wees niet degene die niks doet in een groepsopdracht
  13. Vier je verjaardag
  14. Pas op met Instagram
  15. Werk hard voor wat je wilt
  16. Doe je best op school
  17. Besteed je tijd goed
  18. Vrienden?
  19. Zorg goed voor je gezondheid
  20. Geniet
  21. Stel doelen op!
  22. Stel prioriteiten
  23. Ga slapen
  24. Pas op voor verslavingen
  25. Leer hoe je makkelijk goed kunt presteren op school

Ik wens jou heel erg veel succes en plezier op de middelbare school!

Gepubliceerd op 25 januari 2021

25 tips voor de middelbare school / brugklas | Tipsvoorschool.nl (2024)

References

Top Articles
Traduci point click care cna log in da Spagnolo a Inglese
Point click care cna - Espanhol
Frases para un bendecido domingo: llena tu día con palabras de gratitud y esperanza - Blogfrases
Metra Union Pacific West Schedule
Urist Mcenforcer
Health Benefits of Guava
How Much Is 10000 Nickels
Words From Cactusi
Costco in Hawthorne (14501 Hindry Ave)
Rochester Ny Missed Connections
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Milk And Mocha GIFs | GIFDB.com
Wunderground Huntington Beach
Pittsburgh Ultra Advanced Stain And Sealant Color Chart
Nebraska Furniture Tables
Rhinotimes
Eka Vore Portal
DoorDash, Inc. (DASH) Stock Price, Quote & News - Stock Analysis
Payment and Ticket Options | Greyhound
Prosser Dam Fish Count
Pay Boot Barn Credit Card
Erica Banks Net Worth | Boyfriend
10 Fun Things to Do in Elk Grove, CA | Explore Elk Grove
Earl David Worden Military Service
Gayla Glenn Harris County Texas Update
Ezel Detailing
How many days until 12 December - Calendarr
Busted Mcpherson Newspaper
Happy Homebodies Breakup
Gilchrist Verband - Lumedis - Ihre Schulterspezialisten
Malluvilla In Malayalam Movies Download
Ou Football Brainiacs
Narragansett Bay Cruising - A Complete Guide: Explore Newport, Providence & More
Ullu Coupon Code
Login.castlebranch.com
Www.1Tamilmv.con
Ups Drop Off Newton Ks
LG UN90 65" 4K Smart UHD TV - 65UN9000AUJ | LG CA
Mercedes W204 Belt Diagram
Memberweb Bw
Lichen - 1.17.0 - Gemsbok! Antler Windchimes! Shoji Screens!
Exploring The Whimsical World Of JellybeansBrains Only
Cherry Spa Madison
The Best Restaurants in Dublin - The MICHELIN Guide
Registrar Lls
Craigslist Odessa Midland Texas
COVID-19/Coronavirus Assistance Programs | FindHelp.org
Tattoo Shops In Ocean City Nj
Unlock The Secrets Of "Skip The Game" Greensboro North Carolina
Brown launches digital hub to expand community, career exploration for students, alumni
Playboi Carti Heardle
Black Adam Showtimes Near Kerasotes Showplace 14
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6022

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.